World Scout Jamboree 2023, 1-12 augusti

Bra att veta om Världsscoutjamboreen 2023

I augusti 2023 samlas åter igen tiotusentals scouter från hela världen på en gemensam jamboree. Den här gången arrangeras världsscoutjamboreen av scouterna i Sydkorea. Temat är ”Draw your Dream” och drömmen börjar nu!  

 Coronapandemin har det senaste året stängt världens gränser och berövat miljontals barn och unga den skola och utbildning de har rätt till. Sällan har behovet av att träffas över gränser varit så stort.   

Var med och skapa din drömvärld i Korea. I ett av världens tekniskt mest avancerade länder möts en rik historia och kultur med den senaste tekniken för att skapa en hållbar värld.   

Till en världsscoutjamboree reser du, tillsammans med alla svenska deltagare och funktionärer, som en del i den svenska kontingenten.   

Datum

Jamboreen äger rum 1-12 augusti 2023. Svenska kontingentens resa startar ca en till en och en halv vecka före jamboreen, med en rundresa i området. Sedan kommer vi hem några dagar efter att lägret slutat.  

Plats

SaeManGeum, Sydkorea. Den nyanlagda lägerplatsen ligger precis vid havet på Koreahalvöns västkust, ca 30 mil söder om huvudstaden Seoul.  

Deltagare

På jamboreen i Korea får scouter födda tidigast 22 juli 2005 och senast 31 juli 2009 vara med som deltagare (Sverige kan inte påverka dessa regler).  

 Utöver själva deltagande i Jamboreen ingår två förträffar där du lär känna dina nya kamrater i din avdelning, och dina avdelningsledare.