Corona-viruset Covid-19

Skriv ut

Angående Corona-viruset Covid-19.

Just nu  finns det många som har frågor och oroas över coronaviruset.  Att fortsätta med vardagen och ha scoutmöten, prata med barn och unga och skapa trygghet är extra viktigt i dessa tider.

Rotebroscoutkår följer noga händelseutvecklingen av Coronaviruset och vi uppmanar er alla att hålla er uppdaterade kring rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och övriga myndigheter.  Scouterna följer rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten.  Vi följer både Scouternas och Equmenias rekommendationer för scoutverksamheten.

Scouterna ser ingen anledning till att ställa in mindre lokala och regionala aktiviteter och likt Folkhälsomyndigheten anser vi det vara viktigt att fortsätta med scoutmöten.  Det kan vara bra att få prata och lyssna på varandra och ha en fast trygg punkt i vardagen.

Scoutmötena kommer att vara en viktig del i våra scouters välmående även kommande veckor/månader.   Vi vill att scouterna ska kunna känna en trygghet i allt det onormala som pågår, men vi måste verkligen värna om varandra och minimera smittspridning.

Stanna hemma ifall du är sjuk och tänk på handhygienen

Rekommendationen är att alla med symptom på luftvägsinfektion, även lindriga, uppmanas att avstå från fysiskt sociala kontakter som riskerar att sprida smittan vidare.  Det innebär att om någon har symptom, även lindriga sådana, ska denne avstå från att komma till scoutmötena.

Är man det minsta sjuk eller hängig - stanna hemma!  Detta gäller både scoutledare och scouter samt föräldrar som hämtar/lämnar sina barn till vår verksamhet.

 

Det kan bli så att vi behöver anpassa verksamheten successivt om det behövs.  Hela tiden med barnens och samhällets bästa i åtanke.  Vad som gäller för respektive grupp kring scoutmöten och hajker kommer era scoutledare att skicka ut information om.

För frågor, hör av dig till din scoutledare.